Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پرشکی اصفهان با بیان اینکه براساس آخرین رنگ‌بندی استان اصفهان در وضعیت زردکرونایی است، گفت: در دو روز اخیر آمار مراجعان سرپایی افزایش یافته و از یک هزار و ۳۰۰ نفر بیمار دارای علائم به چهار هزار و ۵۰۰ مورد رسیده که پیش‌بینی وضعیت خطر است.

‌به گزارش ایمنا، شاهین شیرانی، عصر امروز _ سه‌شنبه شانزدهم فروردین ماه_ در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، اظهار کرد: این نخستین نشست استانی ستاد کرونا در سال ۱۴۰۱ است و دعا می‌کنیم این ویروس از دنیا برتابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تغییرات جهانی و کشوری ویروس کرونا در پانزده روز گذشته، ادامه داد: در چند هفته اخیر وضعیت کرونا در دنیا تغییر یافته است و پیک جدیدی از شیوع بیماری در برخی کشورهای اروپای غربی، بخش‌هایی از استرالیا و آسیای شرقی و به ویژه چین ایجاد شده است تا جایی که این کشور پس از مدت‌ها، چند شهر اصلی خود را به دلیل شیوع ویروس قرنطینه کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان وضعیت کنونی کرونا در استان را در شیب نزولی مرگ و میر در پیک ششم دانست و گفت: در کشور و استان شیب نزولی پیک ششم را طی می‌کنیم، در این موج آمار مرگ و میر به پیک پنجم نرسید و اکنون به سیر نزولی رسیده‌ایم اما حتی یک مرگ هم زیاد است و هنوز تعدادی از افراد در ای سی یو بستری هستند که بهبودی آنها مدتی طول می‌کشد.

صعودی شدن روند بیماری کرونا در برخی کشورها

وی افزود: آمار ابتلاء به ویروس در برخی کشورهای دنیا از جمله فرانسه، انگلیس یا ایتالیا پس از شیب نزولی اکنون در حال شیب صعودی است البته باید هنوز منتظر آمار جدید ابتلاء و مرگ و میر در این کشورها بمانیم اما یکی از دلایل اوج‌گیری دوباره ویروس، عادی‌انگاری و استفاده نکردن از ماسک و رعایت نکردن پروتکل‌ها به دلیل خستگی افراد جامعه بوده است.

شیرانی با اشاره به افزایش مرگ و میر در برخی کشورهای آفریقایی، گفت: سویه اصلی همچنان امیکرون B۱ است که بر برخی مناطق به سمت B۲ می‌رود، از نظر وضعیت واکسیناسیون نیز میانگین تزریق دوز سوم بالاست، در کشور ما نیز از نظر واکسیناسیون شرایط بهتری از بسیاری کشورها داریم اما برخی کشورها نیز از ما آمار بهتری دارند.

وی از بازگشت رنگ‌بندی آبی کرونا به نقشه استان خبر داد و خاطرنشان کرد: هرچند برخی شهرهای استان در وضعیت قرمز هستند، بر اساس آخرین رنگ‌بندی استان اصفهان در وضعیت زرد قرار دارد اما سه شهرستان آبی و شش شهرستان قرمز در نقشه داریم از جمله چادگان و فریدون‌شهر که وضعیت قرمز کرونا بر بر اساس میزان بستری سه بیمار نسبت به جمعیت آنها گزارش شده است.

افزایش آمار ابتلاء به کرونا در استان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آمار مرگ و میر و فوت استان را کاهشی دانست و گفت: در دو روز اخیر آمار مراجعان سرپایی‌ها افزایش یافته و از یک هزار و ۳۰۰ نفر بیمار دارای علائم به به چهار هزار و ۵۰۰ مورد رسیده و این اعلام خطری است که پیش‌بینی می‌شد تعطیلات نوروز و رفت و آمدهای این مدت، آمار بیماران را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه هنوز آمار مرگ و میر تغییر نکرده است، افزود: میانگین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیز حدود ۵۵ درصد است همچنین آمار بستری در پیک پنجم که سه هزار و ۸۰۰ نفر در روز بود در پیک ششم به یک هزار و ۲۸۰ نفر در روز رسید و امروز حدود ۳۰۰ نفر بستری هستند یعنی آمار به یک چهارم کاهش یافته است.

شیرانی نگرانی اصلی در پیک ششم را درباره ابتلای اطفال دانست و گفت: بیمارستان‌ها و مرکز تخصصی اطفال در این پیک در آماده‌باش کامل بودند اما آنچنان که فکر می‌کردیم درگیری و مرگ و میر اطفال در کشور و استان بالا نبود.

رفت و آمدهای تعطیلات نوروز عامل افزایش موارد کرونا

وی تعداد تست‌های مثبت کرونا را در استان ۲۳ درصد اعلام کرد و ادامه داد: در پیک ششم این عدد به ۵۶ درصد نیز رسیده بود، درصد فوت بیمارانی که در استان بستری شدند نیز در اسفندماه به ۱۰ تا ۱۱ درصد رسیده بود و اکنون که نیمی از فروردین گذشته این عدد به چهار درصد رسیده است که قسمت عمده آنها افراد مسن با بیماری‌های زمینه‌ای هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیش از ۹۰ درصد اطفال فوت شده را مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای دانست و گفت: تعداد موارد مثبت در میان دانش‌آموزان نیز در چند روز اخیر تا حدودی افزایش یافته که احتمال می‌رود به‌خاطر رفت و آمدها در تعطیلات نوروز باشد.

وی با تاکید بر اینکه حضوری شدن مدارس باید با رعایت پروتکل‌ها همراه باشد، خاطرنشان کرد: از آنجا که بازگشایی مدارس با مصوبه ستاد ملی کرونا انجام شد، آموزش پرورش موظف به رعایت نکاتی در این زمینه است، از سوی دیگر تاکنون هشت و نیم میلیون دوز واکسن تزریق شده است که پوشش واکسیناسیون در گروه بالای ۱۲ سال ۸۷.۶ درصد و سنین پایین‌تر پنج درصد است.

شیرانی پوشش دوز سوم واکسیناسیون در استان را حدود چهل درصد اعلام کرد و ادامه داد: میانگین کشور نیز همین عدد است، در دی ماه سال گذشته بیشترین میزان دوز سوم انجام شد اما اکنون کسانی که در کل استان واکسن دریافت می‌کنند به دو تا سه هزار نفر رسیده است.

کد خبر 566314

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مصوبات ستاد کرونا ستاد کرونا استان اصفهان ویروس کرونا وضعیت سویه های جدید کرونا در ایران وضعیت بحرانی کرونا در استان اصفهان افزایش کرونا در استان اصفهان درصد پوشش واکسن کرونا در استان اصفهان ستاد استانی مقابله با کرونا در استان اصفهان تزریق واکسن کرونا در استان اصفهان موج جدید کرونا در استان اصفهان روند صعودی بیماری کرونا در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس دانشگاه علوم برخی کشورها دانست و گفت پیک ششم مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سرگیجه با آمار تورم
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • وضعیت جاده‌ها/ کندوان یک‌طرفه شد
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • آمار شهدای غزه به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت